Vang skolekorps har tre aspirant-, junior- og hoved-korps i tillegg til storband, tilpasset alderen og kompetansen din når du starter. Kulturskolen underviser i alle korpsinstrumenter.

 

Både korpset og kulturskolen rekrutterer barn- og ungdom fra alle skolene i Vang: Lovisenberg, Lunden, Ingberg, Ridabu og Ener. Hvis du bor i skolekretsen til en av disse skolene, men går på en annen skole er du også hjertelig velkommen! Vi anbefaler at du starter i 3. eller 4. klasse eller eldre. Du kan spille i korps og kulturskole frem til du blir 19 år. Etter det er det et hva av muligheter og du kan spille på instrumentet ditt så lenge du lever.

 

Hovedaktiviteten til korpset er å spille sanger sammen, som mindre grupper eller sammen med hele korpset. Vi finner også på mye annet morsomt sammen. Vi reiser på turer og seminarer og vi spiller selvfølgelig konserter for venner og familie. I mai er vi ute å marsjerer og spiser is. Det er det vanskeligste vi gjør gjennom hele sesongen, men veldig morsomt. I kulturskolen spiller du ukentlig med en fast lærer. Av og til er det også spilling i små grupper. Du får tilbud om å delta i kulturskolekonserter med jevne mellomrom.

 

For å spille i korps, må du lære deg å spille et instrument. Det lærer du ikke i korpset, men hos kulturskolen. Du søker om plass her. Fyll ut feltene i søknadsskjemaet  For å bli medlem i Vang skolekorps sender du e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Du må gi opplysninger om navn på musikant og foreldre, kontaktopplysninger (adresse, tlf og e-post), fødselsdato og hvilken skole du tilhører. Skriv også hvilke instrumenter du har søkt om, eller fått plass på hos kulturskolen.

 

Når du har fått plass i kulturskolen vil du få spilletimer sammen med din egen lærer en gang i uken, i det fine kulturhuset, eller ute på skolen. Dere finner et tidspunkt som passer sammen med spillelæreren. Hver mandag møtes korpset på Lunden skole, hvor vi øver i nye, flotte lokaler. 

 

Det koser 1000 kr å være medlem i skolekorpset pr år. Plass i kulturskolen koster 2550 kr pr år. Instrument og uniform får du låne av korpset, det er inkludert i prisen. Korpset har kun en dugnad. Den består av å drifte Målia turisthytte. Du og din familie får gleden av å selge den kjente Måliabollen, kaffe og vafler til blide turister. En trivelig og meningsfylt dugnad. I kulturskolen er det ingen dugnader i det hele tatt.


Her er en video laget i 2020 av noen av spillelærerne i Kulturskolen: 
https://www.facebook.com/VangSkolekorps/videos/335013551284148


 

Er du fortsatt litt usikker på om korps er noe for deg? Ta gjerne kontakt med korpsleder Gjertrud for å komme på besøk på en øvelse. Tlf: 95864047. 

 

Velkommen til Hamar kultuskole og Vang skolekorps!